Pavel Rudolf

A je to tu. Dobře vydělat už můžete jen chvíli.

13. 07. 2016 8:50:00
Nedávno jsem tu psal o patternu (obrazci) Head & Shoulders. Že značí obrat trendu a že, jelikož je nyní na MSCI EM reverzní, se můžeme těšit na poměrně dlouhou dobu v býčím trhu. Tak se ...

na to podíváme.

Pattern Head & Shoulders dospěl včerejškem ke konci své třetí části. To znamená utvořilo se druhé rameno a křivka protla "neckline" (černá čára). Jaký bude další vývoj? Optimistický, to dá rozum. Jsou dvě cesty. První je, že kurz MSCI EM vzroste, pak se vrátí zpět na neckline, odrazí se a začne, teď už trvale, stoupat. Samozřejmě s patřičnými korekcemi. Nebo, a to je ta optimističtější varianta, začne stoupat hned a na neckline už se nevrátí. V každém případě je to škoda pro každého, kdo ještě nemá do těchto trhů zainvestováno.

Abych se trochu připomněl, psal jsem o této příležitosti 1.3. v článku Investiční příležitost desetiletí, kdy došlo k proražení trendové linie a tím k celkovému obratu. Ti, kdo využili tuto příležitost a zainvestovali ať už s mou pomocí nebo sami do některých fondů rozvíjejících se trhů, dnes mají přes 10% plus. Sami zhodnoťte, jestli vám vaše penzijko nebo stavebko vyneslo také tolik za pouhé čtyři měsíce. Vím, to se to chlubí, když trhy jdou nahoru. Už slyším : "Garantované vklady ve stavebku mi nemohou klesnout, investice ano.". Ale přesto. Když je tu tahle možnost, vyplatilo by se poslat peníze i sem?

Váš Pavel Rudolf

autor je spolupracovníkem projektu jakbytbohaty.cz

Autor: Pavel Rudolf | karma: 15.70 | přečteno: 2281 ×
Poslední články autora